SwarovskiCrystals - de vackraste pärlorna och kristallerna för smyckestillverkning.
Hem Kristaller Smycken Köpa Swarovski BUTIKEN DIY Video Swarovski Ziddharta.se

Swarovski-kristaller ...

En av världens vackraste pärlor
- Österrikisk kristall av den allra högsta kvaliteten!

Slipade kristaller och pärlor som får dina smycken och kreationer att gnistra! Denna sajt dedikerad till smyckestillverkning med Swarovskipärlor. Du kan med fördel köpa glaspärlor och Swarovski-pärlor här: Ziddhartas pärlbutik den personliga butiken online!


Swarovski firar 120 år då detta skrivs! Daniel Swarovski uppfinning är från 1892: En slipmaskin som slipade kristaller på ett helt unikt och nytt sätt som gav enastående resultat!

Låt varje dag bli en dag då ditt liv gnistrar!


Daniel Swarovski började som lärling i sin fars lilla glasfarik och det var där han utvecklade sin konst att kunna skära och slipa glas. Med den grundkunskapen uppfann han sedan slipmaskinen som grundlade hela Swarovski och än i dag är världsledande inom glas, resten är historia som man brukar säga. Swarovski har bytt logga några gånger: Den ursprunliga var med Edelweiss-blomman, sedan S.A.L. logon, som 1988 byttes till den numera välkända och vackra Swarovski-svanen.


Aurora Borealis betyder egentligen "Norrsken".
Aurora australis = "Sydsken" dvs. polarsken som uppkommer
vid polerna på jorden (polarskensovalerna).


1895 grundades Swarovski och Swarovski-pärlorna såg dagens ljus då Daniel Swarovski startade sin egen kristallslipande glasfabrik i den österrikiska staden Wattens där Swarovski har sitt huvudkontor. Tillverkar kristallglas och mängder av Swarovski-kristaller med sina karaktäristiskt gnistrande slipade glaspärlor för smycken, kläder, dekor och konstglas.


Swarovskis glas används på flera olika områden och spänner över flera produktlinjer, allt från optik i världsklass till samlarfiguriner och belysning. Den här sajtens fokus är på Swarovskis pärlor och kristallpärlor för smyckes- och dekorationsbruk. Det är därför lämpligt att nämna att många av Swarovkskis slipade kristaller och facetterade glaspärlor är inneslutna i olika typer av behandlade ytfinish:ar som ska ta fram det allra finaste i pärlan, få den att gnistra, blänka och glittra än mer i alla regnbågens färger, få ljuset att brytas så vackert som bara Swarovskis kristaller kan, i olika slipade facetter av de prismor som varje kristall i sig är.


Swarovski är det ledande varumärket då det gäller gnistrande kreationer!


Den vanligaste ytfinishen kallas Aurora Borealis (som betyder norrsken) förkortat AB då det gäller ytfinsih för olika pärlor, ibland även kallad "iriserande" yta. AB-finishen ger en regnbågsskimrande yta. Det finns andra typer av ytfinish på pärlor och glaskristaller. Då det gäller Swarovskis egna kristallpärlor så kan det heta tex. Satin, ABx2 (dubbel AB-finish) Aurum (guldförgylld) Aurum x2 innebär att den guldbelagda ytan har behandlats 2 gånger med ytfinishen, och det finns flera typer av x2-finish som Dorado x2. Andra typer av ytfinisher (coatings) kan vara tex. Moonshine (lättare AB-yta) Crystal Transmission, Nut 2x, Paradise Shine 2X, Argent Light, Opal och många fler. År 2004 så kom Swarovskis "Xilion" - en ny slipning designad att ge otimal glans och lyster åt Swarovskis kristallpärlor som dessutom är mönsterskyddad med copyright (patenterad).


I butiken finns ett antal av Swarovskis vackra, gnistrande underverk: I ett antal olika färger, former och dimensioner, i skrivande stund är fler än 500 artiklar i sortimentet med Swarovski Crystals. Köp dina SwarovskiCrystals och kristallpärlor här: Ziddhartas pärlbutik med pärlor av hög kvalitet från hela världen till bra priser, handgjorda glaspärlor, smycken, presenter och böcker! Skickar från Sverige till hela världen (worldwide, international) och med säkra betal-alternativ! (Öppnas i ett eget fönster.)


Inget glittrar som pärlor av Swarovski kristall!

Se den maffigaste scenen ever byggas - med 200 000 Swarovski-kristaller:


Copyright © Kod, grafik & layout, innehåll: Tangen it & media