Millefiori Tusen blommor på Italienska vackert glas hantverk i glaspärlor som ger det lilla extra i din smyckestillverkning och smyckesdesign.
Hem Om Millefiori Köpa Millefiori BUTIKEN Smycken DIY Videos Ziddharta.se

Om Milliefiori glas:

Millefiori, ett italienskt ord - betyder “1000 blommor”

Går även under beteckningen glasmosaik: Millefiori är en teknik som gör det möjligt att mönstra glas: Glasstavar som är formade i förväg med sina egna mönster smälts samman i stark hetta, och glaset fuse:ar ihop.


Denna sorts glas förekom redan i forntidens Egypten och tillverkades i stor omfattning i Venedig under renässansen. Olikfärgade glasstavar och trådar smältes samman till mångfärgade knippen som skärs i skivor, vilka liknar blommor, och gjuts in i glasmassan som i sin tur kan blåsas till vackra föremål, konst och även glaspärlor för smyckestillverkning!


Varje pärla blir på så sätt unik, ingen är den andra exakt lik, inte ens fast de tillverkats av samma glasstavar vid samma tillfälle! Glaset är ett levande material som i eldens hetta smälts på sitt eget sätt och varje en blir helt unik på sitt eget sätt.


Klicka på bilden för att se större i nytt fönster.

Den venetianska glas konst indutrin skapade en guld era under Renässansen för Venetianskt glas var väl känt och eftertraktat i hela västerländska Europa. Däremot var det få som visste hur dessa vackra föremål av glas tillverkades.


Tills i dessa dagar, efter 30+ års forskning av William Gudenrath - The Techniques of Renaissance Venetian Glassworking: https://renvenetian.cmog.org där 35 kompletta rekonstruktioner av Venetiansk glastillverkningsteknik visas i detaljerade 360° fotografier och HD videos.*


Apsley Pellatt (1791-1863) myntade ordet på 1800-talet och millefiori kom med som nytt ord i Oxford Dictionary 1849. Ordet kommer från italienskan och betyder tusen blommor, men som vi ser i texten ovan så är det en teknik som har historiska anor och även forntida!


* Läs mer och se mer vackra bilder på föremål i milliefiori teknik här: The Techniques of Renaissance Venetian Glassworking https://renvenetian.cmog.org/object/millefiori-ball
Copyright © Kod, grafik & layout, innehåll: Tangen it & media